MaasBandProject
2019 - 2025

Bezoek gedeputeerde Gabriels Provincie Limburg


Auteur Rob Paulussen/ fotografie Wil Klarenaar en Ingrid Lohuis

Op 24 februari 2022 heeft de heer Geert Gabriëls, gedeputeerde Natuur, Milieu en Erfgoed van de Provincie Limburg, een bezoek gebracht aan Maasband in verband met het MaasBandProject.

Hij heeft hierbij kennis gemaakt met de initiatiefnemer van het project, de heer Har Wijnen, de voorzitter van het project, de heer Rob Paulussen en een aantal betrokken vrijwilligers.

De projectgroep had voor deze gelegenheid ook de heer Danny Hendrix en mevrouw Gina van Mulken, wethouders bij de gemeente Stein, de heer Bart Moonen, beleidsmedewerker archeologie van de Provincie Limburg en de heer Eelco Rensink van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) uitgenodigd.

Tijdens een kop koffie met vlaai bij Ut Bakkes in Maasband werd het project aan de hand van een presentatie uitgelegd, waarbij onder andere de constructieve samenwerking tussen het projectteam, de gemeente Stein, de RCE en het Consortium Grensmaas aan bod kwam. De sfeer was heel informeel en er was voldoende ruimte voor vragen en verhalen. De heer Gabriels toonde zich zeer positief ten aanzien van het “citizen science” project en de gedegen aanpak. Het projectteam is voornemens een subsidieaanvraag bij de Provincie in te dienen, waarbij een deel voor onderzoek en een deel voor publieksbereik bestemd zal zijn.

Na de presentatie is  tijdens een korte wandeling een impressie gegeven van het plangebied en de beoogde onderzoeks- en publieksactiviteiten. Iedereen was enthousiast over de bijeenkomst en kennismaking en onderstreepte nogmaals het belang van het project.

Genodigden gedeputeerde Geert Gabriels (midden) en de wethouders Danny Hendrix en Gina Van Mulken (rechts) luisteren samen met teamlid Wim Hendrix (links) naar de presentatie in Ut Bakkes.

Presentatie van het projectteam met het voorstel om fysisch geograaf Geert Gabriels aan het onderzoeksteam toe  te voegen.

Genodigden en teamleden bezoeken het projectgebied bij de Geerlingskuil.

 
 
 
E-mailen
Map
Info